De Gooische Bierbrouwerij

Onze oorsprong

De Gooische Bierbrouwerij kent 3 eigenaren: GuidoArjanneke en Gijs (vlnr). Gijs en Arjanneke startte in 2010 de Gooische Bierbrouwerij en in 2014 trad Guido toe.

Guido bracht de broodnodige zakelijke kennis in de brouwerij en de focus op sociaal ondernemen, geïnspireerd door zijn dochter Sarah.

Gijs is de brouwmeester en wordt bijgestaan door Bas, afgestudeerde van de Lentiz-brouwopleiding. Recent brouwde hij zijn eigen 5-jaar-in-dienst lustrumbier (BAS!).

Arjanneke is het creatief en duurzaam geweten, samen met Gijs bepaalt ze de smaak van de brouwerij.

Aaron, begon als horecaman in onze Bar des Boules maar kwam in coronatijd noodgedwongen op kantoor te zitten. Daar ontpopte hij zich tot de meest enthousiaste verkoper van ons bier.

Chantal is ieders steun en toeverlaat en zorgt dat alle logistiek perfect loopt. In ons magazijn regelt ze alles op de beschermde werkplek waar Sarah - de dochter van Guido, hier voor hem op de foto - GideonEmielTitus en Niels aan de slag zijn.

Onze bieren. En meer...

De Gooische Bierbrouwerij brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale ingrediënten.

Neem contact op met de Gooische Bierbrouwerij